Sağlık

Lenfolama Nedir ?

Lenfolama nedir ? Sorusuna en ne yanıt lenf kanseri olarak bilinen hastalığın tıbbi ismi olmaktadır. Bu kanser türü lenfosit adı verilen kan hücrelerinin lenf bezlerinde olağan dışı bir biçimde artması nedeniyle meydana gelmektedir. Bu bezler vücudun en önemli savunma sistemlerinden birisi olmaktadır. Birçok hastalık türüne karşı bağışıklık göstererek bizleri korumaktadır. Dolayısıyla lenfositlerin üzerinde gereksiz büyümesi durumu kansere yol açmaktadır. Ek olarak kötü huylu olan bu kan hücreleri lenfler dışında farklı organlarda da birikebilmektedir.  Hodgkin ya da Non Hodgkin olmak üzere iki tip lenfolama görülebilmektedir. Bunların da kendi içinde yaklaşık 50 türe yakın sınıflandırması vardır.

Lenfolama belirtileri nelerdir ?

Lenf kanseri hastalığı kendisini bazı belirtilerle göstermektedir.  Lenf bezlerinin şişmesi ise en yaygın görülen şeklidir. Bunun dışında lenfolama belirtileri nelerdir ? Konusunda aşağıda detaylı bilgileri görebilirsiniz.

  • Sürekli olarak yorgun olma hali ve bitkinlik hissi
  • Sebepsiz olarak ortaya çıkan ateş durumu
  • Özellikleri geceleri ortaya çıkan aşırı terleme
  • Nefes almada zorlanma ve öksürük
  • Göğüste oluşan ağrı
  • Karın bölgesinde oluşan ve bir nedene bağlı olmayan şişkinlik
  • Ciltte meydana gelen kaşıntılar
  • Hızlı bir şekilde kilo verme

Lenfolama hastası kaç yıl yaşar ?

Lenfolama hastası kaç yıl yaşar? Sorusu bu rahatsızlığa yakalanan kişilerin merak ettiği konulardan olmaktadır. Lenfolama iki şekilde seyretmektedir; hızlı ve yavaş. Bu isimlendirme kitlenin büyüme durumuna bağlıdır. Oldukça hızlı büyüyen kitleler kısa bir süre içerisinde kendisini belli etmektedir. Uygun yöntemlerle tedavi edilmemesi halinde aylar veya haftalar içinde hasta kaybı yaşanabilmektedir. Yavaş seyreden lenf kanserinde ise tedavi uygulanmasa dahi 15-20 yıllık bir yaşam süresi ön görülmektedir. Bu nedenlerle özellikle kendini hemen gösteren ve belli eden lenf bezi büyümelerinde erken teşhis ve acil müdahale son derece önem kazanmaktadır.

Lenfolama da ağrı olur mu ?

Lenfolama da ağrı olur mu? Konusunda yaygın görülen durum ağrısız olmasıdır. Boyun, koltuk altı ya da kasık bölgelerinde meydana gelen şişliklerde ağrı durumu görülmemektedir. Ancak ek olarak ortaya çıkan belirtilerde karında, göğüs kafesinde ve çeşitli kaslarda ağrı yaşanabilmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam engelleyicinizi kapatıp sayfayı yenileyiniz.