Anne ve Bebek

Bıngıldak Ne Zaman Kapanır?

Bıngıldak, bebeğin vücudunda bulunan yumuşak dokulara verilen isimdir. Bebeklerin beyin gelişiminin ve büyümesinin sorunsuz bir şekilde gerçekleşmesini sağlar. Dolayısıyla ebeveynler bıngıldak ne zaman kapanır? Konusunu öğrenmek isteyebilir.  Yeni doğmuş olan bebekler 6 adet bıngıldağa sahiptir. Boyut olarak bizim de hissedebildiğimiz en büyük versiyonu kafanın ön kısmında yer alır. Çoğunlukla 9 ila 18 ay arasında kapanmaktadır. Bazı durumlarda genetik faktörlere de bağlı olarak bu süre 2 seneye ulaşabilmektedir. Kafanın arka bölümündeki bıngıldak ise daha ufak boyutlardadır ve kapanma süreci daha hızlı seyretmektedir. Yaklaşık 3 ay içerisinde bu bölüm tamamen kapanmış olacaktır.

Bıngıldak geç kapanması nelere yol açar?

Bıngıldağın belirtilen sürede kapanmaması da yaşanabilecek durumlardandır. Bundan dolayı bıngıldak geç kapanması nelere yol açar? Gibi bir soru ortaya çıkacaktır. Normal gelişim gösteren bebeklerde toplamda 2 yıl içinde bıngıldağın kapanması beklenmektedir. Bu süreyi aşmasına rağmen hala durmaya devam ediyorsa bariz bir probleme yol açmamaktadır. Fakat bazı konulardan şüphelenmek gerekebilir. Kesin olmasa da troid bezlerinin yeterli çalışmaması, raşitizm ya da down sendromu gibi durumların doktor tarafından sorgulanmasında fayda olacaktır.

Bıngıldağın erken kapanması nasıl anlaşılır?

Bıngıldağın erken kapanması nasıl anlaşılır? Konusu da önemlidir. Bebekler doğduğu andan itibaren birçok kontrolden geçmektedir. Bunlardan birisi de kafa ölçüsünün alınmasıdır. Doktorlar özel tekniklerle bu ölçümleri yapmakta ve anormallik varsa tespit edebilmektedir. Dolayısıyla erken kapanma durumunu direkt olarak ebeveynlerin anlaması çok da mümkün değildir. Yine de kafa üzerinde kabarıklık ya da farklı şekil bozuklukları gözlemlenirse hızlı bir şekilde hekim ile irtibat kurmak gerekir. Çünkü bu durum erken kapanma ya da farklı rahatsızlıkların habercisi olabilir ve müdahale edilmesi gerekebilir.

Bıngıldağın geç kapanması normal mi?

Bıngıldağın geç kapanması normal mi? Konusu da merak edilebilmektedir. Geç kapanma durumu ciddi bir problem yaratmamaktadır. Ancak çok uzun süre kapanmaması halinde doktora gösterilmesinde fayda bulunmaktadır. Çünkü altında farklı sebepler yatma ihtimali vardır. Herhangi bir rahatsızlık olup olmadığı doktor muayenesi ile kolay bir şekilde anlaşılabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam engelleyicinizi kapatıp sayfayı yenileyiniz.